tisdag 17 november 2009

Vara noggrann och tänka strategiskt.

Så uttrycker sig en elev i sexan om vad han bl a lärde sig sig under PRAO-veckan. Denna och många andra kloka tankar finns i alla de PRAO-rapporter, som eleverna har skrivit. Läs och begrunda!
"Att man har ett ansvar. Att vara försiktig med bebisarna. Så olika personligheter! Att vara en bra förebild och visa gott humör för barnen. Att hålla bebisar och ta ut dem ur en speciell stol. Att alltid finnas för barnen och lyssna när de pratar och ta dem på allvar. Att ha med sig varma kläder för utomhusvistelse. Att vara med alla snälla barn och fröknar. Att ha tålamod med småbarn. Att inte ta allt för givet. Barn måste ha regler om nästan allt annars blir det galet.
Det roligaste var att klä på skyltdockorna. Att styra båten och se hur pappa jobbar. Att man alltid dukar av och på från höger sida. Att slå på kassaapparaten. Att sätta på kaffe och diskmaskinen och att göra marsipannejlikor. Att fixa i hyllorna, beställa varor och julpynta i butiken. Hur en säljare arbetar. Att äta en bamsefrukost så att man står sig till lunch. Man skall tro på sina föräldrar om de säger att de är trötta efter jobbet. Jag var trött och då hade jag ju inte ens jobbat på riktigt! "
Alla elever i 6K och Annette

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar